Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Társastáncok leírása képes leírás - Tánciskolák - társastánc.tlap.hu
részletek »

Társastáncok leírása - Tánciskolák - társastánc.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsastanc.tlap.hu » Társastáncok leírása
Keresés
Találatok száma - 10 db
Angol keringő

Angol keringő

Az Angolkeringő ritmikusan lendülő mozdulatai által, melyet lágy, gyakran szentimentális zenére táncolnak, a legharmonikusabb standard tánccá vált. Gyakran rendezvények megnyitásaként táncolják a bécsi keringő mellett.

Bécsi keringő

Bécsi keringő

A Bécsi keringő eredete a XVI. századtól kezdődően a Landlerre és a Dreherre vezethető vissza. A XVIII. századig hatósági tilalom alatt állt. A báli programok nélkülözhetetlen tánca, melynek zenéjében igen sok vonós hangszer szerepel. A keringő későbbi diadalmenetében nagy szerepet vállalt a Strauss dinasztia is, lenyűgöző muzsikáival. Paul Krebs nürnbergi tánctanár munkájának köszönhetően 1951-ben a keringőt a hivatalos versenytáncok közé fogadták, s azóta a standard versenyek hangulatteremtő táncaként szerepel.

Cha Cha Cha

Cha Cha Cha

Zenéjére és táncos karakterére jellemző a vidám, játékos flört. A párok nemcsak egymással, hanem a közönséggel is kacérkodnak. Érdekessége, hogy a klasszikus cha-cha-cha zenén kívül, sok pop-számra lehet táncolni.

Jive

Jive

A Jive-nak sokféle, egymással rokonságban álló afro-amerikai elődje volt, például: Lindy Hop, Swing, Boogie-Woogie, Rock and Roll. Ezeket az USA-ban honos táncokat amerikai katonák hozták át Európába, ahol a szabad mozgásstílusuk miatt, gyorsan közkedvelté váltak és akrobatikus dobásokkal egészültek ki.

Paso doble

Paso doble

A Paso Doble spanyol eredetű tánc, amelyet spanyol mars zenére táncolnak. Ez a tüzes, nagy önuralmat igénylő tánc bikaviadalt ábrázol, ahol a férfi a torreádor szerepét veszi át, a nő pedig a piros kendőt, a capa-t testesíti meg.

Quick step

Quick step

A legrégebben ismert standard tánc a keringő. Ez a szó a Waltz (keringeni) német eredetű szóból ered. Az első világbajnokságot 1909-ben rendezték meg Párizsban. Ezeket a táncokat körben táncolják, a táncirány felé (óra mutató járásával ellentétesen). Egyre nagyobb érdeklődés volt az eféle táncok iránt. Azonban az első világháború idején Németországban és Franciaországban betiltották a táncokat. Ma rengeteg rendezvény nyitótánca ként is meg jelennek.

Rumba

Rumba

A legtöbb Latin Amerikai tánc Afrikából származik, majd csak később a 17.-18. században vitték be Dél-Amerikába. Európában viszont csak a 20-as, 30-as években jelentek meg. Az Amatőr Európa Bajnokságot először 1955-ben rendezték meg, míg az első világbajnokságot csak 1960-ban.

Samba

Samba

Zenéje az ősi afrikai kultikus zenéből ered. Innen származik az európai fülnek egzotikus ritmikai világ a sok ütőhangszernek köszönhetően. A brazil zenei életnek ma is meghatározója. Népszerűségét fémjelzi, hogy a minden évben megrendezésre kerülő Riói Karneválra a mai napig is minden alkalommal új zenéket írnak.

Slow Fox

Slow Fox

A Slowfox a tágterű, folyamatosan haladó, hullámszerű járómozgásokban nyilvánul meg. A táncot a hanyag eleganciával előadott, hosszan elnyújtott lendületek jellemzik, melyeket gyors fordulatok és meglepő pózok tesznek varázslatossá. A többszörös világbajnok és tréner Karl Breuer találóan írja le a Slowfoxot: 'A lábat a táncban egyszerűen oda helyezhetjük, ahová a súly kívánkozik. Egyúttal a legnehezebb standard tánc is, amennyiben sikere döntően azon múlik, hogy ne hasson unalmasnak. Ez csak akkor sikerül, ha nagyon extenzíven táncolják, és zeneileg nagyon intenzíven interpretálják'. A Slowfox a standard táncversenyek nélkülözhetetlen epizódja. Igen sokan kedvelik lassan áradó jellege és szép zenéje miatt.

Hirdetés
Tangó

Tangó

Napjainkban kétféle Tangó van jelen a versenyeken. Az angol stílusú tangót a standard táncversenyeken láthatjuk az Argentin Tangó pedig a divattánc versenyek egyik népszerű programja. A versenytáncos tangóban nincs emelkedés és ereszkedés, az előrehaladások sarok lépéssel kezdődnek. A térdek végig kissé hajlítottak, a lábak zárásánál sem egyenesednek ki. A lábak helyeződnek és nem csúsznak a talajon, mozgásuk gyors, de kemény hatást nem kelthet. Egyszerű előre és hátra történő haladó lépések - melyeket kissé kanyarodva lehet táncolni - adják a Tangó alapmozgását.

Tuti menü